The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Wie zijn wij?

The Cathouse vzw is een table d'hôte of een huiskamerrestaurant.


Volgens de Van Daele luidt de omschrijving als volgt:


Table d'hôte, Fr., tabula hospitis, Lat., algemeen, open tafel, waarvan elk gebruik kan maken. Een menu wordt geserveerd aan een vaste prijs.


Oorspronkelijk dateert deze term uit 1617, maar werd meer algemeen gebruikt vanaf het begin van de 19de eeuw.


Nederlandse vertaling is huiskamerrestaurant.


Het gaat dus om een gastentafel. Het menu wordt door de gastvrouw bepaald en bestaat meestal uit voor-, hoofd- en nagerecht. De gast kan dus niet uit een menukaart kiezen. Dit en de vaste prijs vormen het grootste verschil met een restaurant waar je 'à la carte' kan eten en waar de gasten uit de verschillende anders geprijsde voorgestelde gerechten kunnen kiezen.


The Cathouse heeft als 'table d'hôte' heel wat troeven aan te bieden en gaat dus nog verder dan de gewone gastentafel.


Maandelijks stelt The Cathouse nieuwe originele en lekkere menu's op. Elke vrijdag iets anders. The Cathouse put haar inspiratie uit alle hoeken van de wereld, uit de geschiedenis, de kunst, de muziek, noem maar op. Deze menu's worden toegelicht in 'la petite histoire'. Samen vormen ze de leerrijke en interessante maandelijkse nieuwsbrief. De nieuwsbrief kan je via deze website uploaden, maar als je je deze graag persoonlijk ontvangt, kan je best je mailadres doorgeven, zodat je steeds als eerste op de hoogte gehouden wordt van alle activiteiten van The Cathouse.


Het menu wordt je aangeboden aan de vaste prijs van 25 euro per persoon. Hiervoor kan je genieten van een aperitief, een voor- en hoofdgerecht en een dessert. Frisdranken, bier, water en wijn zijn niet in de prijs begrepen.


The Cathouse is steeds bereid om het menu aan te passen voor iemand met een allergie of voor een vegetariër. Dit moet begrijpelijkerwijze om organisatorische redenen wel op voorhand gemeld worden.


Doelstelling van The Cathouse: je laten genieten van een heerlijk maal in een huiselijke, warme, ontspannen, gezellige en artistieke sfeer. Elk gezelschap, of je nu alleen, met twee of met meerderen bent, heeft een eigen tafel. De omgeving is echter zo ongedwongen dat de communicatie met de gasten aan de andere tafels vlot, spontaan en gemoedelijk ontstaat.


Er is plaats voor een 20-tal personen.


Wil je graag met een groep (minimum 8 personen) op een andere dag of avond naar The Cathouse komen, dan is dat geen enkel probleem, dit kan besproken worden. The Cathouse opent met veel plezier haar deur voor jullie.


Bij mooi weer kan je in de tuin eten of enkel van je aperitief genieten.


Tenslotte stelt The Cathouse jullie een primeur voor.


Wij bieden een speciale service aan voor wie wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart.

Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap met uw persoonlijke wagen naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.


The Cathouse stelt jaarlijks 2 bijzondere menu's voor: - Op 14 februari viert The Cathouse haar verjaardag op Valentijndag - Op 31 december viert The Cathouse Nieuwjaar op Oudejaarsavond

Op 14 februari viert The Cathouse viert haar verjaardag.


Wens je iemand 'special' uit te nodigen die dag, kan dus zeker in The Cathouse terecht....


Op Oudejaarsavond duikt The Cathouse met een bijzonder menu het nieuwe jaar in

The Cathouse steekt voor jullie een feestelijk menu ineen en zorgt zoals gewoonlijk voor gezelligheid en sfeer op de laatste avond van het jaar!


Om Middernacht drinken we samen een glaasje champagne om het nieuwe jaar in te duiken!


De prijs voor dit feestelijk menu bedraagt 70 euro per persoon. Hierbij zijn wijnen en frisdranken niet inbegrepen.


Sinds begin 2012 beveelt The Cathouse bij elk menu een passende wijn aan. Dit heeft vele gasten weten te bekoren en dus geeft The Cathouse voor Oudejaar voor de wijnliefhebbers onder jullie de buitenkans om een assortiment van haar beste wijnen per glas te proeven en dit aan een


Sylvesterprijs van € 30 voor 4 bijpassende glazen wijn.


Dit geef je de mogelijkheid om bij elk gerecht telkens één glas van een andere bijzondere wijn te proeven. Een manier om nóg meer variatie in je menu te creëren.


Uiteraard kan u deze wijnen ook per fles bestellen.
The Cathouse hoopt samen met jullie de sprong naar het nieuwe jaar te maken en rekent op jullie talrijke komst en enthousiasme.


Het Sylvester Menu van The Cathouse op 31 december wordt U in de loop van de maand november voorgesteld