The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

The Cathouse vzw heeft een polyvalente ruimte voor allerlei doeleinden! Ben je op zoek naar een sfeervol zaaltje met karakter, dan ben je hier aan het goed adres!


The Cathouse gaat er prat op dat ze haar polyvalente ruimte ingericht en gedecoreerd heeft met hoofdzakelijk gerecycleerd materiaal. Oude en/of afgedankte materialen kregen een nieuw leven en vormen samen een heel decoratieve, originele, ecologische en functioneel resultaat. De ruimte heeft een aparte charme voor wie een workshop, atelier, tentoonstelling, vergadering, lezing, receptie, feestje wil organiseren. De ruimte is dus niet alleen voorzien om als polyvalente ruimte te functioneren voor The Cathouse, maar ook voor jullie. De ruimte wordt telkens omgetoverd in een sfeervolle, maar functionele ruimte, dat overeenstemt met uw doelstelling. The Cathouse is steeds met veel plezier bereid om jullie vragen te beantwoorden over het huren op korte of langer termijn of het organiseren van een receptie/feestje.


Beamer met scherm, hardboard, Wifi, tafels en stoelen, muurbevestigingen voor tentoonstellingen, aanwezig.


Ben je geïnteresseerd, neem dan even contact op via mail info@thecathouse.be of telefonisch via het nummer 0473664866.


Deze polyvalente zaal werd al gebruikt voor volgende verschillende artistieke, muzikale, creatieve, therapeutische, didactische en feestelijke doeleinden en lezingen:


1. Als tentoonstellingsruimte:

 • Tentoonstelling Lost Paradise van Carlos Ramirez

  Carlos Ramirez Carrasco werd in 1967 in Chili geboren. Hij Volgde monumentale schilderkunst aan het RHoK in Etterbeek en schilderkunst aan de academie van Watermaal-Bosvoorde. Carlos is in essentie een bruggenbouwer, een ontkokerde artiest.


2. Voor huiskamerconcerten: er is ruimte voor 1/4 vleugelpiano

 • De Salons van Deurne: Optreden van Pigeon (verhalende pianomuziek:

  Katrien Verfaille speelde heel toegankelijke en verhalende pianomuziek. Haar intuïtieve manier van componeren maakt haar muziek kwetsbaar, zuiver, melodieus, elegant en ontroerend in alle eenvoud. Haar voorliefde voor klassiekers zoals Chopin, Bach en Debussy deed haar als ongeschoolde pianiste zwoegen. Maar het resultaat mag er zijn want met haar minimalistische muziek slaagt ze erin om van iedere compositie een pareltje te maken en zo tot een boeiend concert te kome

 • Schubertriade: Verschillende concerten: - Lien Colman & Luis Andrade die U onderdompelen in de wereld van de Russisch-Oekraïense muziek en een intens dialoog tussen piano en cello. - Eline Smit & Mattijs Roelen die U onderdompelen in de wereld van de romantische muziek en een intens dialoog tussen piano en altviool.


3. Voor creatieve workshops

 • Workshop basistaart vullen en bekleden met fondant:

  Je leert hoe je biscuit moet snijden en vullen en bedekken met een ganache of botercrème. Daarna ga je de taart bekleden met suikerfondant en dan naar believen versieren.

 • Workshops naaien: In deze workshop leerden de cursisten een Bella Donne kleed maken, patronen verkleinen/vergroten; een reiszak zelf maken, enz.
 • Workshop glaskralen maken: In deze workshop leer je kralen van diverse vormen maken en technieken om ze daarna te versieren.
 • Workshops handgeschept papier: Voor zijn tentoonstelling Lost Paradise maakte Carlos Ramirez zijn eigen papier.Iets wat hij uitstekend onder de knie heeft. Een hele creatieve workshop.


4. Voor therapeutische workshops

 • Training Zelfvertrouwen en assertiviteit:
  Hoger opgeleiden worden die worstelen met het gevoel van vast zitten worden geholpen.Je wordt geholpen om uit jezelf te halen wat er in zit en maximaal te leven vanuit innerlijk leiderschap en flow.
 • Yogalessen
 • Meditatie


5. Voor didactische workshops


6. Voor feestelijkheden:

 • Verjaardagsfeesten, recepties en bedrijfsfeesten: The Cathouse vzw stelt samen met jou de organisatie van je feest samen. De catering wordt (enkel) door The Cathouse verzorgd. Het kan gaan om een receptie met hapjes, een verjaardag- of communiefeest of als je iets anders te vieren hebt. De catering wordt door The Cathouse verzorgd. De sfeer en de omgeving, maar ook de goede service van The Cathouse zorgen ervoor dat het een succesvol feest wordt.


7. Voor lezingen en proefavonden:

 • TheeHappening: Thee, de gouden drank door Ann Vansteenkiste
 • GinTasting: Gin & Tonic: Degustatieavond door GinToniShop
 • Ronde Van Spanje: Wijndegustatie door Guy Vankeerberghen
 • Olijfolie: lezing door Ann Vansteenkiste


8. Als praktijk voor een vrij beroep:

 • Psycholoog, Kinesist, Voetreflexologie, ...


9. Als repetitieruimte:

 • Toneelgroep, muziekgroep, ...