The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Workshops / Kookateliers


  • The Cathouse organiseert verschillende kookateliers voor individuele of groepsinschrijvingen.


  • Kookatelier: speculaas

Speculaas, de nieuwe hype van een aloud product. Je vindt het overal: in pastavorm, verkruimeld in desserten, zoals tiramisu of zelfs roomijs, je kunt het niet beter bedenken. Zelfs Filliers lanceerde speculaasjenever! En toch kennen de meesten onder ons speculaas sinds de kindertijd. Elk jaar bracht de Sint wel zo’n speculaas ventje of vent, naargelang de portemonnee! De laatste decennia is het echter normaal geworden om het hele jaar door speculaas te eten. Speculaasjes hebben altijd een afbeelding. Dat hoort bij het idee van speculaas. Waarom is dat eigenlijk zo? Wat zijn speculaaskruiden? De geschiedenis van speculaas vertelt veel over de geschiedenis van de wereld. De Germanen, de Roomse kerk, de VOC, veel belangrijke spelers uit de wereldgeschiedenis hebben hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van het speculaasje. Niet te vergeten de bakkers, met hun geheime receptuur. Niemand mocht weten dat ze het deeg drie maanden lieten rijpen en wat de verhoudingen waren van de kruiden die in dit tot op de dag van vandaag veelgeprezen koekje zitten. Met zijn vormen ontleend aan talrijke volksfiguren uit de folklore of uit de religieuze traditie vormt Speculaas in alle mogelijke maten samen met marsepein het symbool bij uitstek van Sinterklaas.


Tijdens de workshop stel je zelf de speculaaskruiden samen, leer je het verschil tussen specerijen en kruiden, maak je het deeg en bakt je eigen speculaas met behulp van speculaasplanken.


De prijs: €25 per persoon


Duurtijd: 3 u


Waar? The Cathouse vzw, Muggenberglei 230 in 210 Deurne

  • Kookatelier: de Griekse keuken (mezedes)

De Griekse keuken staat bekend om zijn vele variëteiten en lekkere smaak Tijdens deze workshop gaan we enkele culinaire geheimen van deze Griekse keuken onthullen, namelijk de mezedes of hapjes. Niet alleen gaan we samen diverse mezedes maken, maar ik vertel jullie ook over de gewoonten en tradities, eigen aan dit land. Alles staat in een uitgebreide beschrijving, die jullie allemaal mee naar huis mogen nemen na de workshop. Niet alleen zal de maag gevuld worden met heel wat lekkers, maar ook jullie nieuwsgierige geest.


Waar?


The Cathouse vzw op de Muggenberglei 230 te 2100 Deurne


Programma:


Verwelkoming met aperitief


We maken o.a. tarama (op basis van viseieren), tzaziki (Griekse joghurt met komkommer en look), melintzanosalata ( auberginesla), spanakotiropitas (fillodeeghapjes met spinazie en feta), choriatiki (Griekse sla), enz.

Prijs:

€49 per persoon

  • Inbegrepen zijn: de workshop, de ingrediënten, 1/2l wijn of frisdrank en het receptenmapje

Inschrijven kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@hotmail.com Of info@thecathouse.be


  • Kαλή όρεξη! Kali orexi! Bon Appétit!Kookatelier: de Mexicaanse keuken

  • Zin om eens anders te leren koken? Benieuwd om een culinaire reis te ondernemen over de grenzen heen? Tijdens de kookateliers van The Cathouse maak je zo'n culinaire reis en eindig je met het leukste: samen aan tafel en de gerechten proeven die je gemaakt hebt.


Zo'n kookworkshop inspireert je om thuis te experimenteren met andere smaken en op die manier je culinaire grenzen te verleggen!


The Cathouse stelt haar kookateliers niet alleen open voor groepen, maar ook voor individuele inschrijvingen ( het minimum aantal inschrijvingen is 6 ).


  • Ben je benieuwd naar de manier om ingrediënten als tequila, avocado's, masa harina, bruine bonen, enz. om te toveren tot heerlijke gerechten?


Schrijf je dan in op het Kookatelier: de Mexicaanse keuken


Waar?

The Cathouse vzw op de Muggenberglei 230 te 2100 Deurne


Programma:

Verwelkoming

Wat gaan we maken?

Aperitief: Margarita met pico de gallo & nachos

Gerechten:

Guacamole

Frijoles Refritos of bruine bonenpuree

Salsa verde

Maistortillas

Taco's, Enchiladas, eventueel Quesadillas

Piñata


Prijs:

€49 per persoon

  • Inbegrepen zijn: de workshop, de ingrediënten, 1/2l wijn of frisdrank en het receptenmapje


Inschrijven kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@hotmail.com Of info@thecathouse.be

Tot dan! 


Ben je geïnteresseerd, laat het dan vlug weten...