The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Paella


Vanaf 10 personen kan je zo'n paella bestellen voor de prijs van 18 euro per persoon!

Paella is van oorsprong Valenciaans. Toch heeft dit gerecht heel het Spaans grondgebied weten te veroveren, waardoor het gemakkelijk kan uitgeroepen worden tot nationaal gerecht. De ingrediënten kunnen variëren volgens de regio waar het gemaakt wordt, maar meestal komen de volgende ingrediënten in de meeste paellas voor: rijst, vis en schaaldieren, tomaten stukjes kip, soms konijn en garrafo (speciaal soort witte bonen uit Valencia) en natuurlijk saffraan. Het belangrijkste onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera). Zo wordt de paella ook in ‘The Cathouse’ geserveerd: terwijl U geniet van de sangria en de tapas, wordt de paella buiten bereidt. Akkeen heeft uit organisatorische redenen heeft de houtskool het onderspit moeten delven voor een paellabrander op gas.
In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Tijdens de 'Las Fallas' feesten in Valencia (meestal rond 15 maart) zie je overal op straat paella's klaargemaakt worden.


Bestel je een paella bij The Cathouse, dan wordt dit een overheerlijke Valenciaanse paella (mixta).


De binnenlanden van de regio Valencia zijn de bakermat van de paella en andere rijstgerechten (arroces). Daar wordt sinds de introductie door de Moren in de 8e eeuw de typische paella-rijst verbouwd (korte dikke korrel met groot absorberend vermogen). Zo ontstond de Paella Valenciana, met als ingrediënten de lokaal aanwezige producten: in het binnenland konijn, kip, garrofón, eventueel slakken en in een later stadium aan de kust vis en schaaldieren (Paella de Marisco, Paella Marinera of in iets gewijzigde vorm Arroz a la banda). Gemengde paella's met vlees en vis worden ook Paella Mixta's. Van een oorspronkelijk eenvoudig boerengerecht veranderde de paella in een feestmaaltijd voor iedereen. Bij een goed gemaakte paella valenciana is de rijst nét niet plakkerig, maar ook niet te droog, en heeft het alle vocht geabsorbeerd. De soccarat; een knapperige en zeer smaakvolle korst die met een lepel van de bodem van de pan wordt geschraapt, is de favoriet bij alle paella-eters, ook bekend onder de naam quemada. De citroen compenseert de enigszins zoute rijst.


The Cathouse heeft al talloze paella's bereid en dit zowel ter plaatse als op verplaatsing. Verrassend lekker weet de paella van The Cathouse groot en klein te verleiden met zijn kleurrijk palet aan verse ingrediënten. Je boekt gegarandeerd succes bij je gasten.


Recepties & Buffetten


Een kleurrijke, feeërieke en originele sfeer creëren rondom de verschillende lekkere gerechten en/of hapjes, maar ook tegemoet komen aan je wensen met een zekere flexibiliteit, dat zijn de troeven die The Cathouse biedt voor je feesten of recepties.


Of je een verjaardags- of communiefeest, een jubileum, een huwelijksfeest of zelfs een bedrijfsreceptie in gedachte hebt, telkens wordt er in de mate van het mogelijke rekening gehouden met hetgeen je voorstelt.


The Cathouse zorgt voor je feest of receptie op verplaatsing of binnen haar eigen kader, aan jou de keus. The Cathouse is één en al oor.


Om je een idee te vormen, kijk je best naar de foto's.