The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Elke maand een nieuwsbrief vol lekkere menu's, "la petite histoire", aankondigingen van evenementen... 

Beste vrienden,

De maand december is weer een drukke maand voor The Cathouse. Daarom zullen we hier enkel het eindejaarsmenu voorstellen. Als er toch een feestje of een gezellig etentje gepland staat in jullie agenda in de komende weken, kan je altijd terecht in de nog vrije dagen en avonden van The Cathouse. Met veel plezier en warmte wordt hier gezorgd voor een lekker en sfeervol menu.

December… Het is niet alleen de laatste, maar ook de meest sfeervolle maand van het jaar, zowel binnen- als buitenhuis. De feestdagen bezorgen mensen romantische en ouderwetse kriebels, lange avonden, een gevoel van samenzijn, cadeaus, gezelligheid, warmte van de open haard of van een vuurmand buiten, kaarslicht, mooi boek, warm wijntje op de kerstmarkt, allemaal heel hartelijk en knus…. Het geeft de obscuriteit kleur. Het is de maand bij uitstek om het binnen lekker gezellig te maken met wat blinkende versieringen en een handvol kaarsen en theelichtjes. Overal heerst een superhuiselijke sfeer én met een kat op schoot is het puur genieten J .

Met Sinterklaas, Santa Lucia, Wereldlichtjesdag, Chanoeka, Winterzonnewende, Dong Zhi, Midwinter, Kerstmis en Nieuwjaar hebben we redenen genoeg om overal te vieren en een fantastische eindejaarsfeer te creëren. De feeërieke winterverlichting in straten en winkels, cafés en restaurants, binnen en buiten de huizen geven de gezelligheid weer die heerst (of beter gezegd, zou moeten heersen) tijdens deze periode. Helaas, is die sfeer van warmte soms ver te zoeken voor sommige mensen en dieren in onze maatschappij. De soms gruwelijke, onmenselijke omstandigheden waarin zowel mens als dier soms moeten leven, heeft ook in deze sfeervolle momenten niets te maken met de menselijke warmte en hartelijkheid die er overal zou moeten heersen.

Hopelijk zitten er in het pakket van goede voornemens die op Nieuwjaarsavond worden gemaakt voor de volgende twaalf maanden ook een wens van vrede, geluk en menselijkheid voor iedereen bij!

Eens Sinterklaas zijn terugreis naar Spanje heeft ondernomen na een drukke periode van dakwandelen en kinderverwennerij, wordt er op stap gegaan om samen de mooiste, de volste kerstboom te vinden. Zeker geen sinecure! Eens de kerstboom staat, wordt hij versierd met sprankelende lichtjes en met de meest uiteenlopende ornamenten die door de jaren heen zijn verzameld en allemaal hun eigen geschiedenis met zich meedragen…

En dan komt de kersthamvraag… Blijft het bij dromen van een witte kerst, of komt er nog wel eentje aan? Gelet op het verleden is een witte kerst een zeldzaamheid. Klimaatveranderingen zullen misschien de kans doen verkleinen, maar het weer is grillig. Het kan dus best zo zijn dat we een aantal jaar achter elkaar een witte kerst zullen krijgen. Het is en blijft een kwestie van hopen. Ondertussen moeten we maar blijven dromen van een White Christmas. De komende dagen wordt het bijzonder zacht, met in de loop van de week zelfs temperaturen rond 10 °C. Ook ‘s nachts blijven de temperaturen ruim positief. We stevenen dus af op een groene kerst, maar uitzonderlijk is dat zeker niet.

Sneeuw op Kerstmis is in ons land eerder zeldzaam, sinds 1900 was er slechts 11 keer sprake van een witte kerst. De laatste witte kerst dateert al van 2010. Het was op veel plaatsen een zéér witte kerst toen. Op kerstavond 1964 regende het nog stevig, maar in de nacht veranderde de regen in sneeuw. Het bleef op kerstdag urenlang sneeuwen met uiteindelijk 17 cm sneeuw in Ukkel. Dit was het dikste sneeuwtapijt op kerstdag in twintigste eeuw. En bovendien was het ook de enige landelijke witte kerst. Het hele land lag toen bedekt onder een dikke sneeuwlaag.

Ook in 2009 was het prijs. Toen had het vooral in de dagen voor Kerstmis gesneeuwd. Ondanks de regen in de kerstnacht van 2009 hield het sneeuwdek in Ukkel stand. Er werd toen slechts een paar centimeter sneeuw gemeten in de ochtend en rond het middaguur was alle sneeuw weer verdwenen.

Of het dus op Maandag 31 december 2018 een al dan niet besneeuwde Sylvesteravond gaat worden, is de vraag. Zeker is dat The Cathouse een Russisch sfeertje zal geven aan de avond en het menu. En neen, geen angst, geen Russische roulette, maar wel James Bond zal met ons de sprong naar 2019 wagen.

Zoals elk jaar gaat het om een uitgebreider en heel feestelijk menu en hoopt velen onder jullie opnieuw of voor de eerste keer te verwelkomen op

Ø Maandag 31 december 2018 met een From Russia With Love Menu

Ø We starten om 19u30 op de Muggenberglei 230 te Deurne

Ø Voor wie graag die avond een glaasje wil drinken en wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart, kan rekenen op de speciale BOB-service!

Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.

Ø De prijs voor het menu bedraagt 60 euro per persoon. Hierbij zijn wijnen en frisdranken niet inbegrepen.

Ø Sinds enkele jaren beveelt The Cathouse bij elk gerecht een passende wijn aan. Dit heeft al vele gasten weten te bekoren. Deze succesvolle formule geeft een buitenkans voor de wijnliefhebbers onder jullie, om op oudejaarsavond, uit een assortiment van 4 verschillende kwaliteitswijnen te proeven aan een Sylvesterprijs van € 20 voor 4 bijpassende glazen wijn.

Ø Dit geef je de mogelijkheid om bij elk gerecht telkens één glas van een andere bijzondere wijn te proeven. Een manier om nóg meer variatie in je menu te creëren. Uiteraard kunt u deze wijnen ook per fles bestellen.

Ø Voor wie graag wil reserveren, wees er tijdig bij, want er zijn al heel wat inschrijvingen. Hopelijk kunnen we samen de sprong naar 2019 maken!

Ø Bel of mail ons om zeker te zijn van je reservatie!

Ø Wat het Airbnb-appartement betreft, hebben we de status van Superhost kunnen behouden! Zoals Airbnb het stelt, hebben we de gasten ontzettend blij gemaakt en geholpen. We hebben voor meer dan 80% van de beoordelingen 5* gekregen en hebben we gezorgd voor 100% responsgraad zonder annuleringen. Onze Airbnb heeft dus een superhostbadge gekregen: Daar mogen we best fier op zijn. Hopelijk evenaren we dit in 2019!

De prachtige gastenkamer voor 1 à 5 personen op het 1ste verdiep heeft al vele tevreden buitenlandse gasten ontvangen. Heb je vrienden of familieleden op bezoek en je hebt geen plaats

om ze te laten overnachten, ben je hier op het juiste adres. Je kunt ze zelfs naar The Cathouse nemen voor een etentje! Een praktische oplossing.

Wie graag een kijkje neemt naar de inrichting, kan dit op volgende site:

https://www.airbnb.be/rooms/991824

 Ø Ontbijt/ Brunch

Heb je eens zin in een feestelijk en gezond en uitgebalanceerd ontbijt om je verjaardag of andere gelegenheid te vieren? The Cathouse vzw heeft 4 verschillende ontbijtvoorstellen uitgewerkt, één voor elke windrichting:

Ø Noors Ontbijt

Ø Zuiders Ontbijt

Ø Westers Ontbijt

Ø Oosters (Oriëntaals) Ontbijt

De 4 verschillende ontbijten/brunches hebben stellen evenwaardige ingrediënten en zijn typisch voor elke windstreek. Een mooi alternatief op de klassieke formule.

Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht bij The Cathouse via mail, telefoon of website.

 Ø Kookateliers

Zin om eens anders te leren koken? Benieuwd om een culinaire reis te ondernemen over de grenzen heen? Tijdens de kookateliers van The Cathouse maak je zo'n culinaire reis en eindig je met het leukste: samen aan tafel en de gerechten proeven die je gemaakt hebt. Zo'n kookworkshop inspireert je om thuis te experimenteren met andere smaken en op die manier je culinaire grenzen te verleggen! Ben je benieuwd naar de manier om ingrediënten als tequila, avocado's, masa harina, bruine bonen, enz. om te toveren tot heerlijke gerechten? Dan ben je geïnteresseerd in de Mexicaanse keuken. Hou je meer van mezedes zoals tzaziki, tarama, tiropitas, noem maar op, dan ben je klaar voor een kookatelier Griekse Keuken! Maar als je voorkeur gaat naar een lekkere paella en hoe je sangria maakt, dan kies je voor een atelier Spaanse Keuken. Je hebt een groepje van minimum 4 à 5 personen, dan kan je je inschrijven op een Kookatelier. Maar op regelmatige basis organiseert The Cathouse ook één van deze kookworkshop doorheen het jaar, zodat je niet zelf voor een groepje hoeft te zorgen.

Voor meer informatie kan je terecht bij The Cathouse op het nummer

0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be

 En in 2019 behouden we nog altijd de mogelijkheid om...

Ø Thee en/of accessoires van Ann Vansteenkiste te bestellen. Dit kan via het centralisatiepunt The Cathouse! Hierbij de prijslijst van haar thee en accessoires. Ook te vinden op de website van The Cathouse www.thecathouse.be. Het zijn hele fijne eerlijke thees, die je nu exclusief bij The Cathouse kan aankopen. Het boek van Anne “De Stille Kracht Van Thee” kan je hier ook bestellen. Zodra de levering binnen is, brengt The Cathouse je op de hoogte.

Indien U informatie wenst of U hebt vragen, mail of bel ons even.

2019 belooft tenslotte dat...

Ø ... jullie uiteraard op onze gastvrijheid, ons goed humeur en sfeervolle stemming mogen rekenen en natuurlijk niet te vergeten, onze lekkere gerechten! The Cathouse, waar gezelligheid, originaliteit, cultuur en vorming troef blijven, kijkt nu al ongeduldig uit naar jullie hongerige interesse!

The Cathouse’ zal jullie allen, alleen, met 2 of met meerderen op vrijdagavond, soms zaterdagavond of zelfs op jullie vraag, een andere dag, met veel enthousiasme ontvangen.

Ook voor bedrijven die een toffe en gezellige sfeer onder hun collega’s willen verzekeren, is: ‘The Cathouse’ ‘the place to be’. Dit werd al meermaals bewezen...

Ø Alle informatie van, in en rond The Cathouse, alsook heel wat foto's die de heersende joviale en warme sfeer weergeven, vind je op onze website:

www.thecathouse.be .

Je kunt ook een kijkje nemen op Facebook . Je hoeft zelf geen Facebook-pagina te hebben om de foto's te bekijken!

Ø Wil je met de tram terug naar huis, dan houden wij u op de hoogte van het tramverkeer via

http://reisinfo.delijn.be/realtime/halte/103070 of BOB brengt je naar huis...

Ø Achteraan de nieuwsbrief staat zoals gewoonlijk alle concrete informatie over ‘The Cathouse’.

Reserveren kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be

From Russia With Love Menu

New Year’s Eve Menu                                        

Op Maandag 31 december 2018 vanaf 19u30

 

 “Never say 'no' to adventures. Always say 'yes,' otherwise you'll lead a very dull life.”

― Ian Fleming.

Aperitief                          From Russia With Love Cocktail Of Vers Fruitsap

Rijkelijk Vergezeld met Feestelijke " Amuses Bouches”

Voorgerecht                     Surf & Turf Gambling Table Between East & West:

Cannelloni van Filet d’Anvers Met Garnalen & Dragon

Tartaar van Kalfsvlees & Oesters Met Dille, Sjalot, Cresson & Vodka

Met Tomatenthee

The Cathousebrood  

                                                                                                                    

Soep                          Velouté van Jonge Spinazieblaadjes

Met Gekonfijte Citroen & Foelie

Meli Melo van Gebakken & Carpaccio van St Jacobsvrucht

Met Roze Roscoff Ui

Afgewerkt Met Een Vleugje Room

The Cathousebrood

Trou Normand                   Citroen Sorbet Met Red Vodka & Basilicum

Hoofdgerecht                            Festive Main Course James Bond 007

Kwartelfilet

Met Gebakken Miso Butterscotch

Salsa van Granaatappel & Walnoten

Knolselderpuree

Dessert                               Midnight Dessert Buffet 

Koffie of Thee

 

Om Middernacht drinken we samen een glaasje

Champagne om 2019 in te duiken!

Prijs: 60 euro

 Wijnen en Frisdranken zijn niet inbegrepen.

Speciaal Voorstel met 4 verschillende glazen wijn

Voor de meerprijs van 20 euro, vergezel je je gerechten met één glas van de volgende variatie aan wijnen:

Carles Andreu Trepat (Catalonië)

Riesling Alte Reben ( Duitsland)

Ochoa Origen Stunning Stones (Spanje)

   Château des Adouzes Le Tigre (Frankrijk)

   


 

Concrete Toelichtingen

Adres:

The Cathouse’ bevindt zich op de Muggenberglei 228 te 2100 Deurne.

Reservatie verplicht via

Telefoon: Gsm: 0473 66 48 66

Mailadres:  info@thecathouse.be

                 thecathouse228@gmail.com

Prijs van het menu: 28 euro. Betalen is enkel cash mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van 28 euro: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Niet inbegrepen in de prijs: de drank: frisdrank, wijn, bier, koffie of thee

Ø De prijs voor het  Sylvestermenu bedraagt 60 euro per persoon. Hierbij zijn wijnen en frisdranken niet inbegrepen.

Ø Sinds enkele jaren beveelt The Cathouse bij elk gerecht een passende wijn aan. Dit heeft al vele gasten weten te bekoren. Deze succesvolle formule geeft een buitenkans voor de wijnliefhebbers onder jullie, om op oudejaarsavond, uit een assortiment van 4 verschillende kwaliteitswijnen te proeven aan een Sylvesterprijs van € 20 voor 4 bijpassende glazen wijn.


Concept:

Elke vrijdag wordt een specifiek menu voorgesteld. Een menuoverzicht wordt via de nieuwsbrief maandelijks aangeboden. Het menu kan aangepast worden voor vegetariërs en allergieën.

Wens je met een hele groep te komen, neem dan gerust contact. Het is mogelijk om een menu op aanvraag samen te stellen. Je bent dan eveneens op andere dagen welkom in ‘The Cathouse’.

Een primeur:

Wij bieden een speciale service aan voor wie wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart. Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap met uw persoonlijke wagen naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.