The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Elke maand een nieuwsbrief vol lekkere menu's, "la petite histoire", aankondigingen van evenementen... 

       Beste vrienden,

Juli en augustus, twee zomermaanden die klinken als vakantie in de oren. En je hoeft dit jaar niet naar het verre zuiden te trekken om het mooi weer op te zoeken, want de temperaturen zijn al weken aan een stuk verbluffend goed. Het is dan ook met een zuiders gevoel dat The Cathouse jullie haar menu’s zal voorstellen voor de maanden juli en augustus. Gezien het al bijzonder druk is geweest in The Cathouse starten we pas eind juli met een menu vol warme, geurige en zuiderse tinten en smaken uit de Provence. De maand september zal vooral beheerst worden door het aankomend jaarlijks StreetCatFoodFestival. Dit jaar zijn we al aan de achtste editie. Leg 30 september 2018 al vast in jullie agenda! Want wie zin heeft in paella, zoute en zoete pannenkoeken, kan deze komen proeven op het

8° StreetCatFoodFestival op 30 september 2018!!!


 

…op de Muggenberglei (tussen Ravelsberg- en Basselierstraat) in Deurne. In samenwerking met het district Deurne en de bewoners van de wijk Muggenberg-Arena maken we er van 15.00 tot 20.00 een fantastisch wijkfeest van. Leden van het districtscollege (o.v. Ariane Van Dooren) koken en feesten mee. Zoals elk jaar, is de inkom gratis. Streetfood is lekker en super populair en elke windrichting heeft zo zijn eigen specialiteit. Naast het koken van streetfood (paella & pannenkoeken) wordt er muziek gespeeld door het

ØEmilien Sanou.

Emilien Sanou is afkomstig uit Burkina Faso. Als stedeling ontdekte hij al vroeg de rock uit de jaren '70, speelde (bas)gitaar, maar vanaf 1978 werd de balafoon, een typisch Afrikaanse xylofoon, zijn favoriet instrument. Hij is een enthousiaste performer die erin slaagt het publiek - letterlijk - warm te maken. Zijn optredens zijn met grote authenticiteit doordrenkt. De instrumenten die bespeeld worden, zijn door Emilien zelf gebouwd.

Bereikbaarheid: tram 4-9-8-10-24/bus 19-20-31

Tram 4-9 /bus 19 -31 Deurne Eksterlaar (haltenummer 102447) op 462m

Tram 8-10-24 Deurne Muggenberg (haltenummer 104340) op 469m

Bus 20 Borgerhout Te Boelaarlei (haltenummer 101035)

Kijk voor alle haltes op https://www.delijn.be/nl/haltes/

De toegang is gratis.

Schrijf de datum al in jullie agenda!

Voor een bord paella betaalt u € 6, voor 1 zoute of 2 zoete pannenkoeken € 3. Een glas lekkere rode, witte of rosé wijn aan € 3 laat deze gerechten nog beter tot hun recht komen! En voor de zoetbekken onder ons wordt ook dit jaar vers bereide ijsthee met vruchten & munt voorzien aan €3.

 Wie zich afvraagt hoe The Cathouse zo’n paella maakt, kan alvast een kijkje nemen op volgende video! Het water zal je zo uit je mond lopen: https://www.facebook.com/motionmakersbrussels/videos/1076350369074111/

 

ü Wat het Airbnb-appartement betreft, hebben we de status van Superhost kunnen behouden! Zoals Airbnb het stelt, hebben we de gasten ontzettend blij gemaakt en geholpen. We hebben voor meer dan 80% van de beoordelingen 5* gekregen en hebben we gezorgd voor 100% responsgraad zonder annuleringen. Onze Airbnb heeft dus een superhostbadge gekregen: Daar mogen we best fier op zijn.

 

Ø Ontbijt/ Brunch

Heb je eens zin in een feestelijk en gezond en uitgebalanceerd ontbijt om je verjaardag of andere gelegenheid te vieren? The Cathouse vzw heeft 4 verschillende ontbijtvoorstellen uitgewerkt, één voor elke windrichting:

Ø Noors Ontbijt

Ø Zuiders Ontbijt

Ø Westers Ontbijt

Ø Oosters (Oriëntaals) Ontbijt

De 4 verschillende ontbijten/brunches hebben stellen evenwaardige ingrediënten en zijn typisch voor elke windstreek. Een mooi alternatief op de klassieke formule.

Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht bij The Cathouse via mail, telefoon of website.

 

Ø Kookateliers

Zin om eens anders te leren koken? Benieuwd om een culinaire reis te ondernemen over de grenzen heen? Tijdens de kookateliers van The Cathouse maak je zo'n culinaire reis en eindig je met het leukste: samen aan tafel en de gerechten proeven die je gemaakt hebt. Zo'n kookworkshop inspireert je om thuis te experimenteren met andere smaken en op die manier je culinaire grenzen te verleggen! Ben je benieuwd naar de manier om ingrediënten als tequila, avocado's, masa harina, bruine bonen, enz. om te toveren tot heerlijke gerechten? Dan ben je geïnteresseerd in de Mexicaanse keuken. Hou je meer van mezedes zoals tzaziki, tarama, tiropitas, noem maar op, dan ben je klaar voor een kookatelier Griekse Keuken! Maar als je voorkeur gaat naar een lekkere paella en hoe je sangria maakt, dan kies je voor een atelier Spaanse Keuken. Je hebt een groepje van minimum 4 à 5 personen, dan kan je je inschrijven op een Kookatelier. Maar op regelmatige basis organiseert The Cathouse ook één van deze kookworkshop doorheen het jaar, zodat je niet zelf voor een groepje hoeft te zorgen.

Voor meer informatie kan je terecht bij The Cathouse op het nummer

0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres thecathouse228@hotmail.com Of info@thecathouse.be

 

En in 2018 behouden we nog altijd de mogelijkheid om...

Ø Thee en/of accessoires van Ann Vansteenkiste te bestellen. Dit kan via het centralisatiepunt The Cathouse! Hierbij de prijslijst van haar thee en accessoires. Ook te vinden op de website van The Cathouse www.thecathouse.be. Het zijn hele fijne eerlijke thees, die je nu exclusief bij The Cathouse kan aankopen. Het boek van Anne “De Stille Kracht Van Thee” kan je hier ook bestellen. Zodra de levering binnen is, brengt The Cathouse je op de hoogte.

Indien U informatie wenst of U hebt vragen, mail of bel ons even.

Ø De prachtige gastenkamer voor 1 à 5 personen op het 1ste verdiep heeft al vele tevreden buitenlandse gasten ontvangen. Heb je vrienden of familieleden op bezoek en je hebt geen plaats

Ø om ze te laten overnachten, ben je hier op het juiste adres. Je kunt ze zelfs naar The Cathouse nemen voor een etentje! Een praktische oplossing.

Wie graag een kijkje neemt naar de inrichting, kan dit op volgende site:

https://www.airbnb.be/rooms/991824

 

2018 belooft tenslotte dat...

Ø ... jullie uiteraard op onze gastvrijheid, ons goed humeur en sfeervolle stemming mogen rekenen en natuurlijk niet te vergeten, onze lekkere gerechten! The Cathouse, waar gezelligheid, originaliteit, cultuur en vorming troef blijven, kijkt nu al ongeduldig uit naar jullie hongerige interesse!

The Cathouse’ zal jullie allen, alleen, met 2 of met meerderen op vrijdagavond, soms zaterdagavond of zelfs op jullie vraag, een andere dag, met veel enthousiasme ontvangen.

Ook voor bedrijven die een toffe en gezellige sfeer onder hun collega’s willen verzekeren, is: ‘The Cathouse’ ‘the place to be’. Dit werd al meermaals bewezen...

 

Ø Alle informatie van, in en rond The Cathouse, alsook heel wat foto's die de heersende joviale en warme sfeer weergeven, vind je op onze website:

www.thecathouse.be .

 

Je kunt ook een kijkje nemen op Facebook . Je hoeft zelf geen Facebook-pagina te hebben om de foto's te bekijken!

Ø Wil je met de tram terug naar huis, dan houden wij u op de hoogte van het tramverkeer via

http://reisinfo.delijn.be/realtime/halte/103070 of BOB brengt je naar huis...

Ø Achteraan de nieuwsbrief staat zoals gewoonlijk alle concrete informatie over ‘The Cathouse’.

Reserveren kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be


Concrete Toelichtingen

Adres:

The Cathouse’ bevindt zich op de Muggenberglei 228 te 2100 Deurne.

Reservatie verplicht via

Telefoon: Gsm: 0473 66 48 66

Mailadres:  info@thecathouse.be

                 thecathouse228@gmail.com

Prijs van het menu: 28 euro. Betalen is enkel cash mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van 28 euro: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Niet inbegrepen in de prijs: de drank: frisdrank, wijn, bier, koffie of thee

Concept:

Elke vrijdag wordt een specifiek menu voorgesteld. Een menuoverzicht wordt via de nieuwsbrief maandelijks aangeboden. Het menu kan aangepast worden voor vegetariërs en allergieën.

Wens je met een hele groep te komen, neem dan gerust contact. Het is mogelijk om een menu op aanvraag samen te stellen. Je bent dan eveneens op andere dagen welkom in ‘The Cathouse’.

Een primeur:

Wij bieden een speciale service aan voor wie wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart. Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap met uw persoonlijke wagen naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.