The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Elke maand een nieuwsbrief vol lekkere menu's, "la petite histoire", aankondigingen van evenementen... 

Beste vrienden,

In mei werd het weer eindelijk warmer. Een Frans spreekwoord zegt: "En avril, n'enlève pas un fil. En mai met ce qu'il te plaît".

De meimaand is bij veel mensen een geliefde maand: lekker veel feestdagen en dus veel vrije dagen! Zo wordt er 1 mei, Hemelvaartsdag en Pinksteren gevierd, maar er zijn ook heel wat gebruiken, die soms heel ver teruggaan in de tijd, zoals het schenken van bosjes meiklokken, het planten van de meiboom, de ijsheiligen, het vieren van communies, lentefeesten en moederdag.

Dit was te merken in The Cathouse, want het was bijzonder en lekker druk.

. The Cathouse heeft jullie dus geen menu’s doorgestuurd voor deze bloemenmaand bij gebrek aan tijd en plaats. Maar geen getreur, de maand juni is in aantocht en hoopt jullie ook in deze drukke maand te mogen ontvangen.

 

De maand juni is dan weer een maand die vele studenten vervloeken. Het is namelijk examentijd. Eens om de vier jaar vloeken de studenten nog harder. Dan is het immers Wereldkampioenschap voetbal. Door de examens kunnen velen dan niet kijken, zoals dit jaar. Maar juni is niet enkel dit. Het is de maand met de langste dag en de kortste nacht. Op 21 juni wordt dit fenomeen in vele landen gevierd, zoals het Midzomerfeest of de "Fête de la Musique". Hoewel juni genoemd werd naar de Romeinse godin Juno, de vrouw van oppergod Jupiter, noemt men deze maand ook de zomermaand, de rozenmaand en de weidemaand.

Ø De menu’s voor deze zomermaand zitten boordevol lekkere gerechten…kijk maar. Hopelijk kunnen jullie genieten van de tuin en eten tussen het groen en de bloemen…

 

Ø Superman, ook wel 'De Man van Staal' genoemd, is een personage en imaginaire superheld die zijn eerste verschijning maakte in de Amerikaanse Action Comics #1 in 1938. Hij is als stripfiguur de eerste superheld die bovenmenselijke krachten bezit en lanceerde hiermee een genre waarin meer superhelden volgden, zoals Batman en Wonder Woman. En met Superman gaat een ook superfoodmenu gepaard. De superfood-hype schreeuwt het uit van de gezondheidsvoordelen. Je zou je bijna schuldig voelen als je koelkast niet tot de nok gevuld is met chiazaad, goji-bessen en quinoa. Kunnen enkel ingevoerde zaadjes en bessen ons redden? The Cathouse denkt van niet en zal naar goede gewoonte een lekker en gezond menu voor jullie opstellen zonder toe te geven aan het marketingsfabeltje dat daar enkel speciale producten voor in aanmerking komen. Ideaal voor studenten die veel krachtvoer nodig hebben tijdens hun examenperiode. Kom je dus even super voelen in The Cathouse op

Ø Vrijdag 1 juni 2018 met een Superman Menu

 

Ø Menu op vrijdag 8 juni 2018 ( reeds volgeboekt)

 

Ø Op 15 juni 1502 ontdekt Christoffel Columbus met zijn bemanning als eerste Europeaan het eiland Martinique, een eiland dat oorspronkelijk door indianen bewoond was. Die werden snel uitgeroeid door de Franse kolonisten na 1635. Martinique, het mooiste eiland van de Caraïben

maakt deel uit van de Kleine Antillen, de vulkanische keten die de grens trekt tussen de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan. Het eiland fascineert door zijn diversiteit en de schoonheid van zijn landschappen. Het noorden wordt gedeeld door tropische wouden en stranden met zwart zand. In het zuiden daarentegen wisselen baaien, kreken en stranden met goudkleurig zand elkaar af en voor de kust liggen tal van piepkleine eilandjes. De zomer duurt hier het hele jaar. Een mooie aanzet om de komende zomer in te zetten voor The Cathouse, die jullie een menu met kleurrijke zomerse tinten voorstelt op

Ø Vrijdag 15 juni 2018 met een Martinique Menu

 

Juni was een bijzondere maand voor Gaudi: op 25 juni wordt Gaudi 166 jaar geleden geboren, op 10 juni 1926, 92 jaar geleden, overlijdt Antoni Gaudí. Hij werd tijdens een wandeling aangereden door een tram. Hoewel hij erg bekend was, kenden weinigen hem van gezicht. Taxichauffeurs weigerden het sjofel geklede slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Drie dagen later overleed hij. Zijn begrafenis op de 12e was een belangrijke gebeurtenis: de rouwstoet was wel een kilometer lang. Hij ligt begraven in de crypte van de Sagrada Familia, zijn eigen ontwerp. De bouw van deze enorme kathedraal in neocatalaanse stijl begon in 1881 en duurt nog tot op de dag van vandaag. Als alles goed gaat wordt de Sagrada op 10 juni 2026 feestelijk ingewijd (honderd jaar na Gaudí's dood). De maand juni is dus duidelijk een Gaudimaand en dus hebt U het goed geraden. Het wordt een

Ø Gaudi Menu op Vrijdag 22 juni 2018

 

Ø Vrijdag 29 juni 2018 is The Cathouse volgeboekt.

 

Ø Ook dit jaar organiseert The Cathouse haar jaarlijkse StreetCatFoodFestival. Het wordt de 8 ste editie. Zet de datum alvast in jullie agenda:

Ø 8° StreetCatFoodFestival op

Zondag 30 september 2018!


 

Ø Zoals elk jaar, is de inkom gratis. Er worden weer hele lekkere pannenkoeken gemaakt, zowel zoute als zoete en natuurlijk een reuze paella. The Cathouse Ice Tea en Spaanse wijn zullen jullie dorst lessen.

Ø Dit jaar wordt de muzikale stemming gebracht worden door het

Ø Emilien Sanou Trio.

Emilien brengt voor het 8° StreetCatFoodFestival de Cubaanse bassist Adalberto Dominguez Iriarte en de Congolese gitarist-zanger Maurice Poto mee.

Ø Wie zich afvraagt hoe The Cathouse zo’n paella maakt, kan alvast een kijkje nemen op volgende video! Het water zal je zo uit je mond lopen:

Ø https://www.facebook.com/motionmakersbrussels/videos/1076350369074111/

 

ü Wat het Airbnb-appartement betreft, hebben we de status van Superhost kunnen behouden! Zoals Airbnb het stelt, hebben we de gasten ontzettend blij gemaakt en geholpen. We hebben voor meer dan 80% van de beoordelingen 5* gekregen en hebben we gezorgd voor 100% responsgraad zonder annuleringen. Onze Airbnb heeft dus een superhostbadge gekregen: Daar mogen we best fier op zijn.

 

Ø Ontbijt/ Brunch

Heb je eens zin in een feestelijk en gezond en uitgebalanceerd ontbijt om je verjaardag of andere gelegenheid te vieren? The Cathouse vzw heeft 4 verschillende ontbijtvoorstellen uitgewerkt, één voor elke windrichting:

Ø Noors Ontbijt

Ø Zuiders Ontbijt

Ø Westers Ontbijt

Ø Oosters (Oriëntaals) Ontbijt

De 4 verschillende ontbijten/brunches hebben stellen evenwaardige ingrediënten en zijn typisch voor elke windstreek. Een mooi alternatief op de klassieke formule.

Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht bij The Cathouse via mail, telefoon of website.

 

Ø Kookateliers

Zin om eens anders te leren koken? Benieuwd om een culinaire reis te ondernemen over de grenzen heen? Tijdens de kookateliers van The Cathouse maak je zo'n culinaire reis en eindig je met het leukste: samen aan tafel en de gerechten proeven die je gemaakt hebt. Zo'n kookworkshop inspireert je om thuis te experimenteren met andere smaken en op die manier je culinaire grenzen te verleggen! Ben je benieuwd naar de manier om ingrediënten als tequila, avocado's, masa harina, bruine bonen, enz. om te toveren tot heerlijke gerechten? Dan ben je geïnteresseerd in de Mexicaanse keuken. Hou je meer van mezedes zoals tzaziki, tarama, tiropitas, noem maar op, dan ben je klaar voor een kookatelier Griekse Keuken! Maar als je voorkeur gaat naar een lekkere paella en hoe je sangria maakt, dan kies je voor een atelier Spaanse Keuken. Je hebt een groepje van minimum 4 à 5 personen, dan kan je je inschrijven op een Kookatelier. Maar op regelmatige basis organiseert The Cathouse ook één van deze kookworkshop doorheen het jaar, zodat je niet zelf voor een groepje hoeft te zorgen.

Voor meer informatie kan je terecht bij The Cathouse op het nummer

0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres thecathouse228@hotmail.com Of info@thecathouse.be

 

En in 2018 behouden we nog altijd de mogelijkheid om...

Ø Thee en/of accessoires van Ann Vansteenkiste te bestellen. Dit kan via het centralisatiepunt The Cathouse! Hierbij de prijslijst van haar thee en accessoires. Ook te vinden op de website van The Cathouse www.thecathouse.be. Het zijn hele fijne eerlijke thees, die je nu exclusief bij The Cathouse kan aankopen. Het boek van Anne “De Stille Kracht Van Thee” kan je hier ook bestellen. Zodra de levering binnen is, brengt The Cathouse je op de hoogte.

Indien U informatie wenst of U hebt vragen, mail of bel ons even.

Ø De prachtige gastenkamer voor 1 à 5 personen op het 1ste verdiep heeft al vele tevreden buitenlandse gasten ontvangen. Heb je vrienden of familieleden op bezoek en je hebt geen plaats

Ø om ze te laten overnachten, ben je hier op het juiste adres. Je kunt ze zelfs naar The Cathouse nemen voor een etentje! Een praktische oplossing.

Wie graag een kijkje neemt naar de inrichting, kan dit op volgende site:

https://www.airbnb.be/rooms/991824

 

2018 belooft tenslotte dat...

Ø ... jullie uiteraard op onze gastvrijheid, ons goed humeur en sfeervolle stemming mogen rekenen en natuurlijk niet te vergeten, onze lekkere gerechten! The Cathouse, waar gezelligheid, originaliteit, cultuur en vorming troef blijven, kijkt nu al ongeduldig uit naar jullie hongerige interesse!

The Cathouse’ zal jullie allen, alleen, met 2 of met meerderen op vrijdagavond, soms zaterdagavond of zelfs op jullie vraag, een andere dag, met veel enthousiasme ontvangen.

Ook voor bedrijven die een toffe en gezellige sfeer onder hun collega’s willen verzekeren, is: ‘The Cathouse’ ‘the place to be’. Dit werd al meermaals bewezen...

 

Ø Alle informatie van, in en rond The Cathouse, alsook heel wat foto's die de heersende joviale en warme sfeer weergeven, vind je op onze website:

www.thecathouse.be .

 

Je kunt ook een kijkje nemen op Facebook . Je hoeft zelf geen Facebook-pagina te hebben om de foto's te bekijken!

Ø Wil je met de tram terug naar huis, dan houden wij u op de hoogte van het tramverkeer via

http://reisinfo.delijn.be/realtime/halte/103070 of BOB brengt je naar huis...

Ø Achteraan de nieuwsbrief staat zoals gewoonlijk alle concrete informatie over ‘The Cathouse’.

Reserveren kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be

Superman Menu

Op Vrijdag 1 juni 2018

" What makes Superman a hero is not that he has power, but that he has the wisdom and the maturity to use the power wisely. From an acting point of view, that's how I approached the part.

― Christopher Reeve

Aperitief                                               Man of Steel Cocktail

Of

Vers Fruitsap

Voorgerecht             IJzersterke Soep van Kervel & Spinazie

Met St Jacobsvrucht & Vleugje Citroen

The Cathousebrood

Hoofdgerecht                   Kabeljauw in Papillote

Met Courgettes

Tomatensaus Met Balsamico

Appelsiensap & Kastanjehoning

Afgewerkt Met Dragon & Thijm

Basmatirijst

Dessert                      Aardbeien uit Hoogstraten

Met Slagroom

Wijnsuggestie :

Witte Wijn afkomstig uit Baskenland

Terra Gauda Abadia de San Campio

Martinique Menu

Op Vrijdag 15 Juni 2018

" Anba latè pani plézi » proverbe créole de la Martinique. Traduction : " Sous terre il n' y a pas de plaisir ".

Moralité : Il faut profiter de notre séjour terrestre.!'

Aperitief                                    Ti’Punch

Of

Vers Fruitsap

Voorgerecht                          Velouté van Avocado

Met Limoen & Koriander

Kokosmelk

Afgewerkt Met Gebakken Tijgergarnaal

The Cathousebrood

Hoofdgerecht                         Gegrilde Zwaardvis 

Met een Sauce Chien

Okra’s

Zoete Aardappelpuree Met Kurkuma

Dessert                      Geflambeerde Banaan

Met Rietsuiker & Rum

Wijnsuggestie :

Witte Wijn afkomstig uit Spanje

Oscar Tobia Blanco Reserva

Gaudi Menu

Op Vrijdag 22 Juni 2018

" There are no straight lines or sharp corners in nature. Therefore, buildings must have no straight lines or sharp corners.” ― Antoni Gaudi

Aperitief                                                  Tinto de Verano

Of

Vers Fruitsap

Voorgerecht                Escalivada Met Rode & Gele Paprika’s

Aubergines & Ansjovis

Afgewerkt Met Peterselie

The Cathousebrood Geroosterd

Hoofdgerecht                     Kipfilet Met Limoen & Thijm

Spinazie op z’n Catalaans

Met Pijnboompitten & Rozijnen

Gebakken Krielaardappel

Dessert                          Appelsienen

A la Ferran Adrià

Wijnsuggestie :

Rode Wijn afkomstig uit Catalonië

Carles Andreu Trepat

Adres:

The Cathouse’ bevindt zich op de Muggenberglei 228 te 2100 Deurne.

Reservatie verplicht via

Telefoon: Gsm: 0473 66 48 66

Mailadres:  info@thecathouse.be

                 thecathouse228@gmail.com

P

Concrete Toelichtingen

Adres:

The Cathouse’ bevindt zich op de Muggenberglei 228 te 2100 Deurne.

Reservatie verplicht via

Telefoon: Gsm: 0473 66 48 66

Mailadres:  info@thecathouse.be

                 thecathouse228@gmail.com

Prijs van het menu: 28 euro. Betalen is enkel cash mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van 28 euro: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Niet inbegrepen in de prijs: de drank: frisdrank, wijn, bier, koffie of thee

Concept:

Elke vrijdag wordt een specifiek menu voorgesteld. Een menuoverzicht wordt via de nieuwsbrief maandelijks aangeboden. Het menu kan aangepast worden voor vegetariërs en allergieën.

Wens je met een hele groep te komen, neem dan gerust contact. Het is mogelijk om een menu op aanvraag samen te stellen. Je bent dan eveneens op andere dagen welkom in ‘The Cathouse’.

Een primeur:

Wij bieden een speciale service aan voor wie wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart. Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap met uw persoonlijke wagen naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.