The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Elke maand een nieuwsbrief vol lekkere menu's, "la petite histoire", aankondigingen van evenementen... 

Beste vrienden,

 

Zoals jullie al weten, heeft The Cathouse een nieuw concept. Hierbij opent ze haar deuren slecht één, soms twee vrijdagavonden per maand met eenzelfde menu voor wie graag alleen, met twee of met verschillende willen genieten van de smakelijke menu’s van The Cathouse. De rest van de dagen zijn we uiteraard open voor elk van jullie voorstellen en zijn jullie hier altijd welkom met een groepje van minimum 8 personen.

Jullie zijn van harte welkom!

 

De maand maart zien vele mensen met vreugde tegemoet. Het is de maand waarin de lente officieel begint, zowel astronomisch als meteorologisch! Ook wordt de klok verzet en leven we terug in de zomertijd. Langere dagen en meer licht, daar knappen heel wat mensen van op na een lange winter. En toch zijn er mensen die net dan aan voorjaarsmoeheid gaan lijden. In maart kan men soms ook carnaval of Pasen vieren. Het is ook de maand van de complimentendag, Wereldwaterdag, Werelddag van de Wilde Dieren en Planten, Las Fallas in Valencia, van de Internationale vrouwendag, Saint Patrick’s Day,  Lente-equinox, Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid over Mensenrechtenschendingen Internationale Whisk(e)y Dag en van Vaderdag.

 

Klaver vier brengt geluk zeggen ze. Wie deze bij zich draagt kan dwars door een betovering heen kijken en wordt niet bedrogen. In een Duitse sage laat een tovenaar een haan een balk in de bek dragen. Iedereen verwondert zich, behalve een meisje dat een mand met klaver- waaronder een klaver vier – draagt. Zij ziet dat de haan slechts een strootje draagt. Het klaverplantje wordt in diverse talen ook wel hazenpootje genoemd – naar de vorm van het bloemhoofdje – en wordt als vanouds met geluk in verband gebracht. Toch is de oudste geluksbrenger eerder een klaver drie, de shamrock (), een Iers nationaal symbool. De shamrock is een jonge, nog witte, klaverplant met drie blaadjes. Het woord shamrock is de Engelse spelling van het Ierse woord seamróg, een verkorting van seamair óg, dat jonge klaver betekent.

De shamrock werd volgens legendes gebruikt door Sint-Patrick, de beschermheilige van Ierland en de persoon die het christendom naar Ierland bracht, om de goddelijke Drie-eenheid uit te leggen. Later werd de shamrock een onofficieel symbool van Ierland. (Het officiële symbool is de harp). Saint Patrick werd geboren op het einde van de 14de eeuw. Toen hij 16 was werd hij ontvoerd door piraten en naar Ierland gebracht. Na een verblijf van acht jaar kon de godvruchtige Patrick naar Frankrijk vluchten. Kort daarna keerde Patrick op "vraag van God" terug naar het goddeloze Ierland om de bevolking te bekeren. Hij gebruikte het klavertje drie om het concept van de goddelijke Drievuldigheid uit te leggen. Vandaag is de Shamrock nog altijd het symbool van Ierland.

In de Arabische wereld noemt men de klaver shamrakh en in Iran was het symbool zelfs heilig als het embleem van de Perzische triades. De klaver was een heilige plant van de Druïden en drie is een mystiek getal in het Keltisch geloof, net als in vele anderen. Het is dus goed mogelijk dat St Patrick zich zeer bewust was van zijn gebruik van de klaver om zijn verhaal te illustreren.

Tevens is Shamrock de callsign van de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus, die het klaverblad als logo voert. Het klaverblad werd in de oudheid gebruikt om de vermeende medische eigenschappen.

The Cathouse heeft voor jullie op

Ø Vrijdag 15 maart 2019 een Shamrock Menu in petto.

 

Ø Wat het Airbnb-appartement betreft, hebben we de status van Superhost kunnen behouden! Zoals Airbnb het stelt, hebben we de gasten ontzettend blij gemaakt en geholpen. We hebben voor meer dan 80% van de beoordelingen 5* gekregen en hebben we gezorgd voor 100% responsgraad zonder annuleringen. Onze Airbnb heeft dus een superhostbadge gekregen: Daar mogen we best fier op zijn. Hopelijk behouden we dit heel 2019!

De prachtige gastenkamer voor 1 à 5 personen op het 1ste verdiep heeft al vele tevreden buitenlandse gasten ontvangen. Heb je vrienden of familieleden op bezoek en je hebt geen plaats

om ze te laten overnachten, ben je hier op het juiste adres. Je kunt ze zelfs naar The Cathouse nemen voor een etentje! Een praktische oplossing.

Wie graag een kijkje neemt naar de inrichting, kan dit op volgende site:

https://www.airbnb.be/rooms/991824

 

Ø Ontbijt/ Brunch

Heb je eens zin in een feestelijk en gezond en uitgebalanceerd ontbijt om je verjaardag of andere gelegenheid te vieren? The Cathouse vzw heeft 4 verschillende ontbijtvoorstellen uitgewerkt, één voor elke windrichting:

Ø Noors Ontbijt

Ø Zuiders Ontbijt

Ø Westers Ontbijt

Ø Oosters (Oriëntaals) Ontbijt

De 4 verschillende ontbijten/brunches hebben stellen evenwaardige ingrediënten en zijn typisch voor elke windstreek. Een mooi alternatief op de klassieke formule.

Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht bij The Cathouse via mail, telefoon of website.

 

Ø Kookateliers

Zin om eens anders te leren koken? Benieuwd om een culinaire reis te ondernemen over de grenzen heen? Tijdens de kookateliers van The Cathouse maak je zo'n culinaire reis en eindig je met het leukste: samen aan tafel en de gerechten proeven die je gemaakt hebt. Zo'n kookworkshop inspireert je om thuis te experimenteren met andere smaken en op die manier je culinaire grenzen te verleggen! Ben je benieuwd naar de manier om ingrediënten als tequila, avocado's, masa harina, bruine bonen, enz. om te toveren tot heerlijke gerechten? Dan ben je geïnteresseerd in de Mexicaanse keuken. Hou je meer van mezedes zoals tzaziki, tarama, tiropitas, noem maar op, dan ben je klaar voor een kookatelier Griekse Keuken! Maar als je voorkeur gaat naar een lekkere paella en hoe je sangria maakt, dan kies je voor een atelier Spaanse Keuken. Je hebt een groepje van minimum 4 à 5 personen, dan kan je je inschrijven op een Kookatelier. Maar op regelmatige basis organiseert The Cathouse ook één van deze kookworkshop doorheen het jaar, zodat je niet zelf voor een groepje hoeft te zorgen.

Voor meer informatie kan je terecht bij The Cathouse op het nummer

0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be

 

En in 2019 behouden we nog altijd de mogelijkheid om...

Ø Thee en/of accessoires van Ann Vansteenkiste te bestellen. Dit kan via het centralisatiepunt The Cathouse! Hierbij de prijslijst van haar thee en accessoires. Ook te vinden op de website van The Cathouse www.thecathouse.be. Het zijn hele fijne eerlijke thees, die je nu exclusief bij The Cathouse kan aankopen. Het boek van Anne “De Stille Kracht Van Thee” kan je hier ook bestellen. Zodra de levering binnen is, brengt The Cathouse je op de hoogte.

Indien U informatie wenst of U hebt vragen, mail of bel ons even.

 

2019 belooft tenslotte dat...

Ø ... jullie uiteraard op onze gastvrijheid, ons goed humeur en sfeervolle stemming mogen rekenen en natuurlijk niet te vergeten, onze lekkere gerechten! The Cathouse, waar gezelligheid, originaliteit, cultuur en vorming troef blijven, kijkt nu al ongeduldig uit naar jullie hongerige interesse!

The Cathouse’ zal jullie allen, alleen, met 2 of met meerderen op vrijdagavond, soms zaterdagavond of zelfs op jullie vraag, een andere dag, met veel enthousiasme ontvangen.

Ook voor bedrijven die een toffe en gezellige sfeer onder hun collega’s willen verzekeren, is: ‘The Cathouse’ ‘the place to be’. Dit werd al meermaals bewezen...

Ø Alle informatie van, in en rond The Cathouse, alsook heel wat foto's die de heersende joviale en warme sfeer weergeven, vind je op onze website:

www.thecathouse.be .

Je kunt ook een kijkje nemen op Facebook . Je hoeft zelf geen Facebook-pagina te hebben om de foto's te bekijken!

Ø Wil je met de tram terug naar huis, dan houden wij u op de hoogte van het tramverkeer via

http://reisinfo.delijn.be/realtime/halte/103070 of BOB brengt je naar huis...

Ø Achteraan de nieuwsbrief staat zoals gewoonlijk alle concrete informatie over ‘The Cathouse’.

Reserveren kan telefonisch op het nummer 0473 66 48 66 of elektronisch op het mailadres

thecathouse228@gmail.com Of info@thecathouse.be

 

Shamrock Menu

 

Op vrijdag 15 maart 2019

                                       

 

 “For 'tis green, green, green, where the ruined towers are gray, And it's green, green, green, all the happy night and day; Green of leaf and green of sod, green of ivy on the wall, And the blessed Irish shamrock with the fairest green of all..”

― Elizabeth McGrath Blake

 

   

 

Aperitief                                Shamrock Cocktail

Of 

Vers Fruitsap

   

Voorgerecht                        Velouté van Groene Erwtjes

Met Bieslook & Scampi

Room

The Cathousebrood  

   

 

Hoofdgerecht                            Lamskoteletten

Met Rozemarijn & Tijm

Traag gegaarde Tomaten in de Oven

Peterselie/Aardappelpuree

 

   

 

Dessert                                   Irish Coffee

Wijnsuggestie :

Rode wijn afkomstig uit La Rioja Alta

 Oscar Tobia Tinto Reserva

  


 

Concrete Toelichtingen

Adres:

The Cathouse’ bevindt zich op de Muggenberglei 228 te 2100 Deurne.

Reservatie verplicht via

Telefoon: Gsm: 0473 66 48 66

Mailadres:  info@thecathouse.be

                 thecathouse228@gmail.com

Prijs van het menu: 28 euro. Betalen is enkel cash mogelijk.

Inbegrepen in de prijs van 28 euro: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Niet inbegrepen in de prijs: de drank: frisdrank, wijn, bier, koffie of thee

Ø De prijs voor het  Sylvestermenu bedraagt 60 euro per persoon. Hierbij zijn wijnen en frisdranken niet inbegrepen.

Ø Sinds enkele jaren beveelt The Cathouse bij elk gerecht een passende wijn aan. Dit heeft al vele gasten weten te bekoren. Deze succesvolle formule geeft een buitenkans voor de wijnliefhebbers onder jullie, om op oudejaarsavond, uit een assortiment van 4 verschillende kwaliteitswijnen te proeven aan een Sylvesterprijs van € 20 voor 4 bijpassende glazen wijn.


Concept:

Elke vrijdag wordt een specifiek menu voorgesteld. Een menuoverzicht wordt via de nieuwsbrief maandelijks aangeboden. Het menu kan aangepast worden voor vegetariërs en allergieën.

Wens je met een hele groep te komen, neem dan gerust contact. Het is mogelijk om een menu op aanvraag samen te stellen. Je bent dan eveneens op andere dagen welkom in ‘The Cathouse’.

Een primeur:

Wij bieden een speciale service aan voor wie wijn bestelt uit de aangeboden wijnkaart. Wij zorgen voor een BOB, die U en uw gezelschap met uw persoonlijke wagen naar huis brengt. Deze service is gratis indien U binnen een omgeving van 10 km woont.